Vista Sill, a modern and minimalist penthouse located in DLF Magnolias, Gurugum, Harayana epitomises modern minimalism. The 6,000 square feet spacious home, which beautifully balances beauty and functionality, has been designed by Rudraksh Charan and Priyanka Khanna, Architects and Interior Designers, 42mm Architecture. 
The highlight of this apartment is a fully glassed facade that allows you to enjoy a fascinating aerial view. Functionality is given absolute significance by dividing the house into two zones: the lower floor for social activities and the upper floor for privacy.
A double-height foyer serves as a middle ground for these zones, connecting the apartment with staircase. It is accentuated by shell art sculpture and light installation, which is perceived to have different intersections at different views.
Read: 42mm Architecture offers lessons in designing a luxury store
Read: Home decor ideas: Residential project Magnolias by Nivasa Home defines luxury
Iconic works of art, encapsulating the warmth of the household, and modern furniture pieces are visible throughout the place. Each artwork tells an intriguing story like the ‘Venice console’, a piece demonstrates the value of timber by using historical poles reclaimed from Venetian canals. The property also uses plants as part of the decor.
The living room, drawing room and the children’s playroom lead to the centre lobby creating a fluid public zone in the house.
The decked terrace with sliding windows on the lower floor is accented with planter chandeliers, which double up as an art installation.  
Catering to the residents’ need for a safe and secure space for their children to spill over, a playroom in the lower floor was designed as an interactive space for play and family time. A secluded meeting area on the lower floor is reserved for official meetings. 
Read: Survival Condo, a luxurious doomsday safe haven in Kansas is now on sale
The bedroom layouts, personal seating dens and reading corners on the upper floor are designed to enhance the exquisite view from the rooms.
Keeping minimalism in mind, storage has been concealed and the walls, perceived as a single monolith. Charan and Khanna have created a subconscious sense of greenery in inert spaces. One example is the backlit stretch fabric with a mountain view in one of the washrooms, to compensate for the absence of natural light.
The usage of wood in the interiors is dominant, while a colour scheme of neutral greys, black and white is followed throughout the house. Other colours are brought by tapestry, upholstery and artwork. The carpets, rugs and the art collection is mindfully curated in accordance with the family’s taste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here